SplošnoV POKA in NK KK poenoteni do U13

5. november, 2021

Septembra smo vodstvi NK Posavje Krško in NK Krško sklenili dogovor o sodelovanju na področju nogometa najmlajših v Krškem. Otroci do U13 iz NK Krško so se pridružili treningom selekcij POKE s strokovnim kadrom že priznanih domačih trenerjev, vsem ekipam NK Posavje Krško do članov pa smo zagotovili normalno redno treniranje na umetni travi v Krškem.

Po prvem mesecu je poenoteno delovanje najmlajših kategorij nadvse vzpodbudno. Krški otroci in starši so ponovno enotni, skupaj pa nas je dovolj, da od U9 do U13 uspešno nastopamo za in razvijamo oba krška kluba. Od ekip U15 dalje delujemo ločeno, z izboljšanim sodelovanjem med kluboma pa smo poenostavili organizacijo dela.

Obrnili smo nov list

Trenerji mladih smo do 2019 v NŠ NK Krško in nadalje v NK Posavje Krško vedno delali za razvoj in napredek naših otrok. Z rastjo POKE – 160 otrok in 20 članskih nogometašev – smo prišli do točke, ko je za nadaljnjo izpolnjevanje tega ključnega cilja sodelovanje obeh klubov postalo neizbežno. V NK Posavje Krško in NK Krško se namreč zavedamo omejitev z igralskim in trenerskim kadrom ter igrišči v mladinskem nogometu, ki so v krški občini nastali po izrednih dogodkih v letu 2019. Minili sta dve leti in pol, prišel je čas, da v korist krških otrok in nogometa obrnemo nov list in začnemo znova.

Omenjeni dogovor smo sklenili z veliko truda – na obeh straneh smo zavestno stopili korak nazaj, da bomo lahko v naslednjih letih naredili več korakov naprej.

Po korakih do uspehov

Na ta način lahko zopet začnemo sanjati in počasi ustvarjati novo uspešno nogometno zgodbo za vse mlade nogometaše iz našega okolja. Le-to bomo gradili korak po korak.

Pogodba o sodelovanju med kluboma velja zgolj do konca sezone. Spomladi bomo preučili rezultate poenotenega dela z najmlajšimi in poskušali najti skupne točke za naslednjo sezono.

Verjamemo pa, da je septembra sklenjeno sodelovanje prelomna točka, na kateri bomo postopoma vzpostavili zaupanje in spoštovanje med kluboma, zbližali vrednote (dolgoročno vzdržen razvoj domačih ekip s krškimi/posavskimi igralci in trenerji) ter zgradili zopet močan krški nogomet za skupno dobro vseh deležnikov tega športa v krški občini in širše.

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.