Splošno2020 za nami brez bremen

10. marec, 2021

Zaradi epidemije je v poslovnem smislu leto 2020 bilo drugačno od pričakovanj. V klubu naše primarne dejavnosti – treniranje in igranje tekem – spomladi nismo izvajali mesec in pol, jeseni pa smo z vsemi aktivnostmi zaključili sredi oktobra. Namesto pričakovanega proračuna 109.000 evrov smo ustvarili 83.193 evrov prihodkov in leto zaključili z minimalnim primanjkljajem.

Ob finančni stabilizaciji smo povečali število ekip iz 7 na 10 (manjka le še selekcija U19), z uspešnimi prijavami na občinske razpise ter povratkom na Stadion Matija Gubec pa smo postali enakopraven klub ostalim v občini. S tem smo v dveh letih dosegli vse minimalno zahtevane pogoje za normalno delovanje društva kot samostojnega kluba.

Po stabilizaciji je čas za rast in razvoj

Z letom 2021 se lahko posvetimo razvoju in rasti. Naše zdrave temelje predstavlja 115 vadečih otrok, s katerimi se želimo v naslednjih dveh sezonah prebiti med najboljše OŠ-klube v državi oziroma v 1. slovensko nogometno ligo U15.

Pri ekipah U17 in U19 dve sezoni sodelujemo z NK Brežice, člani združenih ekip so 3 naši trenerji in 10 naših igralcev. Medtem ko želimo z združenimi posavskima ekipama iz 3. lige čim prej napredovati v 1. ligo, srednjeročna prioriteta POKE ostaja razvoj lastnih ekip U17 in U19 ter preboj vsaj v 2. ligo.

Upravičeno smo verjeli v posavske člane

Zelo smo veseli, da je brežiška članska ekipa v vsega pol leta, od kar so julija 2020 delo s kar 15 nekdanjimi člani mladih ekip POKE prevzeli 3 naši trenerji, potrdila pravilnost naše dolgoletne vizije. Posavski klubi lahko z doma vzgojenimi igralci združeno trkamo na vrata 1. lige.

V ozadju so z 8 zmagami na 8 jesenskih tekmah člani POKE pred uvrstitvijo v 3. ligo. Leto 2021 prinaša dvig nivoja dela v naši članski ekipi, srednjeročni cilj naše članske ekipe je 2. liga. S kvalitetnim delom ima Združeno Posavje lahko 1 razvojno in 1 tekmovalno člansko ekipo.

 

Prelistajte naše poročilo za leto 2020:

Open Book

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.