SplošnoBrežice in NKPK dihamo kot eno

4. junij, 2020

Za nogometna kluba Brežice 1919 in Posavje Krško se zaključuje prva sezona sodelovanja, ko smo pri selekcijah U15, U17 in U19 prvič združili trenerske ter igralske moči. Oblikovanje skupnih posavskih nogometnih ekip se je izkazalo za uspešno odločitev. Jesenski del tekmovanj v vseh omenjenih kategorijah smo namreč končali na drugem mestu, in le odpoved tekmovanj zaradi pandemije nam je spomladi onemogočila boj za napredovanje v višje lige.

Če smo v prvem letu sodelovanja na igrišču potihoma upali na kaj več, smo zunaj igrišč v tem času še poglobili naše prepričanje, da je edina prava pot do vsesplošnega razvoja posavskega nogometa v združenem delovanju posavskih nogometnih klubov. Pred začetkom sezone 2020/21 smo se tako v NK Brežice 1919 in NK Posavje Krško odločili poenotiti delovanje obeh klubov na vseh nivojih:

  • združeno bomo vodili osnovnošolske krožke Petelinčke in Nogobikce

  • združeno bomo po programu ND Posavje Krško razvijali otroške nogometne ekipe obeh klubov do vključno U13

  • kot v iztekajoči sezoni bomo izoblikovali skupne posavske ekipe U15, U17 in U19 (pri u15 in U17 želimo imeti po dve ekipi)

  • članski ekipi obeh klubov bosta delovali ločeno, vsaka v okviru svojega kluba, a s poglobljenim sodelovanje želimo tudi pri članih priti do ekip, kjer bodo igrali predvsem nogometaši vzgojeni v Posavju (v brežiški ekipi bo cilj ostanek v 2. SNL, ekipa Posavje Krško pa bo razvojno naravnana in bo mladim Posavcem omogočala postopen prehod iz mladinskega nogometa v člansko brežiško ekipo)

Hervol: pri mladih želimo preseči delo na volonterski ravni

»Sam se z vodenjem nogometne šole in posledično tudi kluba (s krajšo nepredvideno prekinitvijo) tako ali drugače aktivno ukvarjam zadnjih šest let. Klub se je kot celota v tem času razvil na najvišji nivo v zgodovini brežiškega nogometa. In razvil se je do stopnje, ko mu delo na volonterski ravni več ne zagotavlja kontinuiranega napredka, zaradi česar je bilo potrebno sprejeti odločitve, ki bodo našim otrokom in ostalim okoli kluba omogočale najboljše pogoje za delo in razvoj,« je dejal vodja mladinske šole NK Brežice 1919 Sandi Hervol: »Ravno zaradi tega je bil dosežen dogovor z vodjo ND Posavje Rokom Zorkom in njegovo ekipo o skupnem delovanju in sodelovanju na področju razvijanja nogometa v Brežicah in okolici. Po prepričanju vseh, ki sodelujemo pri vodenju brežiškega kluba, je ta pot prava in zagotovilo za vsesplošni napredek kluba.«

Zorko: naša želja je razviti nogometni potencial občine Brežic

Kljub temu da bo vodenje osnovnošolskih krožkov in otroških klubskih ekip od U7 do U13 v celoti (strokovno, organizacijsko, finančno) združeno, je glavni cilj združenega dela razvoj potenciala obeh klubov. Tako v Brežicah kot v Krškem želimo še povečati število otroških ekip in vadečih mladih nogometašev ter dvigniti kvaliteto dela na čim višji nivo.

»V čast in ponos mi je, da smo z vodstvom NK Brežic 1919 sklenili dogovor o naši pomoči k razvoju mladinskih selekcij NK Brežice 1919. Sandi Hervol bo še vedno pomemben člen brežiške nogometne šole in bo še vedno imel roko nad nami, saj se zavedamo, da je to njegov ‘otrok’. NK Brežice 1919 ostaja samo svoj klub in naša želja je razviti potencial občine Brežic, kjer je po naši oceni prostora za napredek še veliko. Uspešne zgodbe v mladinskem nogometu ne nastajajo čez noč. V Sloveniji obstaja več kot 220 nogometnih klubov, vsi si želijo napredka in razvoja na čim višji nivo, zato naše delo ne bo enostavno. Z našim združenim dobrim delom pa si v doglednem času želimo na vseh področjih – od administrativnega dela zunaj igrišč do tekmovanja z združenimi posavskimi srednješolskimi ter članskimi ekipami – vsaj primerjati z najboljšimi v Sloveniji.«

Združenje 6 nogometnih klubov Posavja

V Brežicah in Posavju Krško verjamemo, da je poenotenje delovanja naših dveh klubov zgolj eden ob prvih korakov bistveno večje zgodbe – združenega delovanja nogometnih klubov iz širšega območja Posavja. Šest nogometnih klubov (ob omenjenima tudi KMN Sevnica, NK Radeče, NK Bregana in Ženski NK Posavje) bo namreč v tem letu ustanovilo Združenje nogometnih klubov Posavja.

Cilji Združenja bodo:

  • čim bolj razviti vsak klub do U13 oziroma U15 (poenotenje dela, dvig kvalitete dela na in zunaj igrišč, dvig številčnosti otrok, ni prehodov otrok med klubi do U13 oziroma U15)

  • skupaj čim bolj učinkovito izkoristiti omejen (trenerski in administrativni) kadrovski ter finančni potencial regije ter

  • nato s postopno polprofesionalizacijo dela v s skupnih srednješolskih in članskih ekipah postati konkurenčni najboljšim v državi v moškem, ženskem in dvoranskem nogometu (s posavskimi igralci)

Na kratko: združeni Posavci želimo v nekaj letih postati ena najboljših nogometnih šol v Sloveniji. Dobro vemo, da je pred nami ogromno dela. A volje in znanja nam nikakor ne manjka!

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.