SplošnoV 2019 majhen primanjkljaj

21. februar, 2020

Leto 2019, deseto leto našega delovanja, si bomo zapomnili po nenačrtovanem preoblikovanju v samostojen nogometni klub. Prvega februarja 2019 smo začeli graditi NK Posavje Krško praktično iz ničle – in pri tem presegli vsa naša pričakovanja. Poslovno leto smo zaključili z manjšim primanjkljajem v višini 4.344 evrov oziroma 4,4 odstotka izvedenega proračuna kluba. Primanjkljaj bomo zaprli v začetku leta 2020.

Pred letom dni nismo imeli praktično ničesar, a hkrati veliko: izkušnje, kader in znanje. Danes s 6 otroškimi in člansko ekipo nastopamo v uradnih tekmovanjih NZS. Imamo 135 zadovoljnih aktivnih članov v klubskih selekcijah in 240 nogobikcev v krožkih na 15 OŠ v krški, kostanjeviški ter sevniški občini. Imamo podporo vseh trenerjev nekdanje NŠ NK Krško, kar smo dokazali, ko smo ostali skupaj.

Kot vsako leto od naše ustanovitve leta 2010 smo tudi v 2019 prihodke in odhodke načrtovali vestno. Kljub temu je bilo nepredvidenih odhodkov v tem letu preveč in smo ob prihodkih v višini 96.864 evrov zabeležili 4.344 evrov primanjkljaja.

Izredni odhodki so znašali 18.511 evrov

Izredni nepredvideni odhodki so znašali 18.511 evrov. Nastali so kot posledica preoblikovanja v samostojen klub. Večino teh stroškov društvo v letu 2020 ne bo imelo.

Približno polovico izrednih odhodkov (9.300 evrov) smo bili namesto za vzgojo mladih prisiljeni porabiti za plačilo javnih igrišč, ki smo jih uporabljali za treninge in tekme naših nogometnih ekip. Občina Krško namreč na razpisu za sofinanciranje športnih programov za leto 2019 (kjer društvom zagotavlja proračunska sredstva za kritje stroškov uporabe športnih igrišč in neposredno finančno pomoč) ni priznala vloge našega društva. Vlogo smo, še preden je NK Krško 1. 2. 2019 nenapovedano prekinil sodelovanje z našim društvom, kot vsako leto poprej oddali skupaj z NK Krško. Občina Krško nam ob tem kljub našim številnim prošnjam v letu 2019 ni omogočila uporabe deloma praznih javnih igrišč Stadiona Matija Gubec – zaradi česar smo proti plačilu nekatere domače tekme morali igrati na stadionu v Brežicah.

Preostanek izrednih odhodkov smo namenili za nakup nove klubske opreme za vse nogometaše mladinske šole in za sodne stroške.

Ključna podpora Numipa, Q Techne in Elmonta

Na strani prihodkov so več kot polovico sredstev prispevali sponzorji. Pri tem se želimo še posebej zahvaliti našim dolgoletnim podpornikom podjetjem Numip, Q Techna in Elmont. Brez njihove pomoči preoblikovanja v samostojen nogometni klub ne bi uspeli izvesti.

Verjamemo, da bo ob obvladljivem primanjkljaju za nazaj, z začetkom sofinanciranja naših programov iz proračuna Občine Krško in brez večine izrednih odhodkov iz leta 2019, leto 2020 organizacijsko in finančno bolj mirno od preteklega.

Po zahtevnem prestrukturiranju našega delovanja v letu 2019 tako v drugo desetletje obstoja našega društva vstopamo na zdravih temeljih in stabilno. Imamo ogromno voljo, željo in znanje, da vsem nogometašev v Krškem ter širše narišemo na obraze nove nasmehe. In da počasi zgradimo nov preporod našega društva ter – skupaj s klubi Združenega Posavja tudi – tudi preporod nogometa v naši regiji.

Tri, štiri, POKA!

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.