SplošnoPrireditev ob naši prvi 10-letnici

7. februar, 2020

Veseli smo, da smo z vami že 10 let. Leta 2010 smo v soglasju z Nogometnim klubom Krško ustanovili Nogometno društvo Posavje Krško in na novo društvo prenesli izvajanje celotne mladinske nogometne šole NK Krško.

ND Posavje Krško smo ustanovili s ciljem, da osnovnošolski in srednješolski nogomet NK Krško iz žalostnega povprečja dvignemo na višji nivo. S podpisom pogodbe o sodelovanju smo pred 10 leti v celoti prevzeli organizacijo, izvedbo in financiranje Nogometne šole NK Krško.

Prevzeto stanje je bilo izjemno slabo. NK Krško je imel 6 trenerjev, nobena ekipa ni igrala na najvišjem nivoju tekmovanja v Sloveniji, imeli nismo niti enega mladega reprezentanta. Mladinska šola je delovala brez ljudi zadolženih za organizacijo dela, v 6 mladinskih ekip in v približno 120 v večini ne-selekcioniranih mladih nogometašev se je na sezono vlagalo vsega 45.000 evrov.

Devet uspešnih let

Že v nekaj letih resnega dela z mladimi smo postavili nov koncept strokovnega dela, pridobili številne nove trenerje, s pomočjo osnovnošolskih nogometnih krožkov Nogobikcev začeli z resnim selekcioniranjem najmlajših nogometašev in sestavili vzdržen poslovni model financiranja NŠ NK Krško.

V petih letih smo z vsemi selekcijami od U15 dalje napredovali navzgor v najvišje državne lige. Od leta 2014 smo vsako leto imeli vsaj enega, občasno tudi dva nova reprezentanta, dvakrat smo postali državni prvaki, osvojili smo številne mednarodne in največje domače turnirje ter postali ena izmed 5-ih najboljših nogometnih šol v Sloveniji.

Zelo smo ponosni, da so našo kvalitetno delo prepoznali klubi po Sloveniji in v tujini. Na ta način smo uspeli trem našim šestnajstletnikom omogočiti prestop v Milano, Heerenveen in Sevillo.

Fantje iz NŠ NK Krško so ob tem začeli zasedati pomembne vloge tudi v članski ekipi NK Krško, ki si je v tem času izborila igranje v 1.SNL. Tudi strelec odločilnega zadetka v 93. minuti zadnje tekme sezone v 2. SNL proti Aluminiju, ki je NK Krško priboril zgodovinsko uvrstitev v prvo slovensko člansko nogometno ligo, je bil od svojega prvega nogometnega dne član NŠ NK Krško, David Bučar iz Senovega.

Ker vsi vemo, kaj se je zgodilo 1. 2. 2019 in ker se ne želimo več vračati v lansko leto, ko so se čez noč porušili 9 let skrbno grajeni trdni temelji krškega nogometa, danes gledamo na obdobje do te časovne točke zgolj kot na zgodovino, ki je ne moremo spremeniti.

Naša prihodnost POKA

Naš pogled je usmerjen v prihodnost in otroke, ki rastejo z našim novim projektom – Nogometnim klubom Posavje Krško oziroma POKA, kot so ga poimenovali otroci sami. Naše društvo se je namreč lani iz izvajalca dejavnosti mladinske nogometne šole za NK Krško preoblikovalo v samostojen nogometni klub. Uradno so nas v nogometno družino sprejeli na skupščini MNZ Celja aprila 2019.

Od avgusta 2019 s 110-imi mladimi nogometaši v tekmovanjih od U8 do vključno U13 tekmujemo pod lastnim imenom. Za njimi je pod vodstvom naših trenerjev v vadbo Nogobikcev na 15 OŠ v krški, kostanjeviški in sevniški občini vključeno 240 šolarjev prve triade.

Ob šolskem in otroškem nogometu imamo tudi svojo 100-odstotno posavsko člansko ekipo, kjer fantje igrajo amatersko in s srcem branijo barve našega ter že desetletje tudi njihovega Posavja Krško. V izredno veselje nam je gledati nekoč nosilce naših mladinskih ekip, ki danes skupaj z nami z žarom gradijo povsem novo člansko ekipo.

Naša prihodnost ni zgolj NK Posavje Krško. Smo namreč na zelo dobri poti, da se bomo kot eden izmed vsaj 6 nogometnih klubov iz širšega območja Posavja uradno povezali v združenje nogometnih klubov. V Združenem Posavju bomo imeli korist od sodelovanja vsi klubi. V slogi želimo izkoristiti potencial vsakega med nami in skupaj izzvati najboljše v državi. Ciljamo na razvoj vseh področij, ki se jih dotika nogomet.

V novem desetletju ND Posavje Krško pa si želimo:

  • začrtati pot otrok od uspešnih mladih nogometašev s potencialom za nekaj več do njihove uveljavitve v mednarodnem članskem nogometu,

  • imeti organiziran klub na najvišjem možnem nivoju v Sloveniji, da bodo to čutili vsi naši člani,

  • ustvariti posloven model, ki bo vzdržen in prilagojen našemu okolju, ter ne bo bremenil oziroma slonel zgolj na sponzorskih sredstvih podjetij,

  • pričarati nasmehe na otroške obraze,

  • ter mlade vsestransko izobraziti ter vzgojiti v zdrave, delovne in poštene osebnosti.

Vabilo na svečano prireditev

Ob prvem desetletju našega delovanja bomo organizirali jubilejno prireditev, kjer se želimo zahvaliti našim podpornikom in vsem vam bolj natančno predstaviti naše cilje za prihodnost.

Že sedaj vabljeni, da se nam ob jubileju našega društva, ki že 10 let skrbi za razvoj krškega nogometa in posavskih nogometašev, pridružite na svečani prireditvi, ki bo

v sredo, 4. marca 2020, ob 18.00 v Majhni dvorani Kulturnega doma Krško.

Dobrodošli.

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.