SplošnoZremo v 2020 in v prihodnost

6. januar, 2020

V novem letu 2020 vam želimo vse dobro.

Prazniki so za nami, že danes imamo prve treninge, a kmalu bomo zopet praznovali. V naslednjih tednih bo namreč naše Nogometno društvo Posavje Krško obeležilo 10. rojstni dan.
Januarja 2010 smo trenerjih mladih v NK Krško v sodelovanju z vodstvom NK Krško mladinsko nogometno šolo preoblikovali v samostojno društvo. Cilj tega – dvigniti delo z mladimi na višji nivo – je bil z 2 naslovoma državnih prvakov in 17 mladimi reprezentanti v naslednjih devetih letih vsekakor dosežen.

Leto 2019 nam je podarilo nepredstavljive izzive. Lanskega 1. februarja se je vodstvo NK Krško odločilo za drugačen model delovanja, zaradi česar je Posavje s preoblikovanjem našega društva dobilo nov samostojen Nogometni klub Posavje Krško. A bogatejši za nove izkušnje smo tik pred našo prvo 10-letnico še malce bolj odločeni, da v nekaj letih v celoti uresničimo našo vizijo vzgoje mladih in nogometašev. KAKOVOSTNO STROKOVNO DELO Z MLADIMI ŠPORTNIKI IMA VELIKO VREDNOST ZA RAZVOJ OTROK in SAME DRUŽBE.

Želimo le strokovno delati z nogometaši

Kljub naši bogati zgodovini je Nogometni klub Posavje Krško novost v Posavju, ki nikakor nikomur ne bi smel biti kamen spotike. Vse, kar želimo, je strokovno delati z nogometaši. To od začetka našega treniranja v mladinski šoli NK Krško leta 2004 počnemo že 15 let – in to počnemo z odliko. Posavje Krško smo postavili na ‘noge’ zaradi prepričanja, da trenerji mladih za skupno odločitvijo stojimo in ker smo sposobni sprejeti jasne smernice razvoja ter poskrbeti, da se le-teh držimo.

V Sloveniji obstaja več kot 200 nogometnih klubov, Zagreb z bližnjo okolico jih ima več kot 100, v krški občini sta zelo dolgo obstajala 2 nogometna kluba (Krško in Senovo). Zato ne vidimo ovire, da ima celotno Posavje 6 nogometnih klubov (Brežice, Krško, Sevnica, Radeče, Ženski NK Posavje in Posavje Krško).

Ob prvih samostojnih korakih brez podpore gospodarstva enostavno ne bi šlo. Hvala za vaš velik prispevek v letu 2019. Naš cilj je, da vzpostavimo dolgoročni poslovni model, ki bo skrbel za razvoj kluba in tako ne bo slonel zgolj na sponzorskih sredstvih. Trenutno imamo veliko težav z vzpostavitvijo normalnega delovanja na vseh naših področjih delovanja, vendar se trudimo ter iščemo nove in nove rešitve, ki nam bodo trajno omogočile mir in napredek.

V slabem letu je za nami uradno sprejetje v nogometno družino, prve tekme, dogovori s sosednjimi klubi o sodelovanju, vzpostavitev organizacijskega in finančnega delovanja kluba ter veliko manjših, a zelo pomembnih zadev, da se počasi prebijamo skozi prve mesce našega samostojnega delovanja.

Leta izkušenj vodenja podobnega projekta nam dajejo upanje, da bomo s časom tudi novo zgodbo naredili uspešno. Delavnost, strpnost in veliko izkušenj so naš potencial, ki ni zanemarljiv oziroma se zelo dobro zavedamo, da ga moramo izkoristiti.

Združeno Posavje konkurenčno najboljšim

V naslednjih nekaj letih želimo zopet postaviti in sestaviti ugledno mladinsko nogometno šolo ter hkrati razvijati člansko ekipo vseh posavskih nogometašev. Ti so z vstopom v 1. SNL že dokazali, da so sposobni velikih metov.

Na poti do zapisanih ciljev tokrat nismo sami. Veseli smo, da smo leto 2019, ki se je začelo z delitvijo, končali kot eden od šestih nogometnih klubov Združenega Posavja. Skupaj z NK Bregana, NK Brežice 1919, NK Radeče, KMN Sevnica in Ženskim nogometnim klubom Posavje smo se namreč decembra pogodbeno zavezali sodelovati in skupaj postati konkurenčni največjim v državi. V 2020 vstopamo z drznimi sanjami.

V letu dni želimo ustanoviti Zvezo nogometnih klubov Posavja. Ta bo skrbela za razvoj vsakega izmed klubov posebej ter s skupnimi srednješolskimi in članskimi ekipami Združeno Posavje z domačimi igralci in trenerji zopet naredilo konkurenčno Olimpijam in Mariborom.

Naši trenerji in mnogi krški nogometaši že pol leta delujejo v skupni kadetski in mladinski ekipi NK Brežice 1919 ter NK Posavje Krško – na lestvici je Brežice Posavje prezimilo na drugem mestu tretje lige. Če nam skupaj s prvimi sosedi poleti uspe skok v 2. ligo, bomo le še eno stopničko oddaljeni od Olimpije in Maribora. Verjamemo, da bomo kmalu nazaj med najboljšimi in da bodo mladi Posavci zopet kmalu imeli možnost, da svoj nogometni potencial v celoti razvijejo v domačem okolju.

Naša skrb je kvalitetno delo z mladimi

V tem trenutku je naša glavna skrb kvalitetno delo z najmlajšimi nogometaši in to želimo dnevno, kolikor je v naši moči, opravljati z odliko. Zato zagotavljamo najboljši domač, že preverjen, trenerski kader za delo z nogometaši. Prav tako priključujemo mlade, nove trenerje, ki so polni novih informacij in željni prenosa svojih znanj na nogometaše. Ključne vsebine našega dela so jasno znane vsem trenerjem in programi dela pripravljeni. Želimo se izobraževati in napredovati na področju dela z mladimi nogometaši, kar je zelo pomembno za svetlo prihodnost.

Tekmovanja so omogočena vsem nogometašem preko prvenstvenih, prijateljskih in različnih turnirskih tekmovanj. Za naše ekipe organiziramo tako lažja kot težja tekmovanja in s tem razvijamo ekipni duh, pripadnost klubu ter se učimo tako zmagovati kot prenašati poraze, kar je za življenje izjemnega pomena. Tako igramo v ligaškem tekmovanju MNZ Celja, smo udeleženci Male lige Prvakov (najboljše ekipe U8 in U9 iz regije) ter Minimastersa (posebna liga, kjer tekmujejo zelo dobre ekipe iz celotne Slovenije U10 in U11). Z ekipami U9, U10 in U11 smo prijavljeni v zimsko ligo Doberman v Zagrebu, z ekipo U12 v zimsko ligo velikega nogometa Špansko.

Ne obremenjujemo se z rezultati, želimo predvsem prepričati naše mlade nogometaše in s tem njihove starše, da bomo z rednim treningom in časom samo boljši in boljši. Ko pa bomo čez nekaj let začeli tekmovati zares, pa bomo na to še kako pripravljeni. Na naš proces rasti gledamo kot na počasno, stabilno in postopno dozorevanje kluba, posameznikov ter ekip.

Trenutno nas je 370 in rastemo

Trenutno v klubu trenira in tekmuje 130 nogometašev različnih starostih. Hkrati organiziramo vadbo z glavnim namenom popularizacije nogometa na 15-ih osnovnih šolah po Posavju, kjer z imenom NOGOBIKCI združujemo še dodatnih 240 otrok od 1. do 3. razreda. Ponosni smo, da smo kljub neljubim lanskoletnim dogodkom v krškem nogometu še vedno prepoznavani kot tisti, ki znamo poskrbeti za vzgojo in razvoj mladih nogometašev v Posavju, kar dokazuje skupno število vseh naših članov:

  • 370 nogometašev.

Prihodnost je v naših rokah, zato obljubljamo, da se bomo trudili, da bo vsaka naša aktivnost strokovna in pedagoško naravnana. Želimo, da bodo mladi nogometaši napredovali na vseh področjih in se bomo lahko tudi v nadaljnje primerjali z najboljšimi ekipami v naši regiji ter širše. Potrebujemo nekaj časa in le-ta bo pokazatelj, kako uspešni smo bili z našim delovanjem.

Z igro do novih zmag.

Srečno vsem v za nas jubilejnem 2020.

POKA!

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.