SplošnoKrška igrišča vsem Krčanom

22. oktober, 2019

(V ŽIVO – spremljamo »Javni razpis za sofinanciranje programov športa«)

Od preoblikovanja našega društva v samostojen nogometni klub februarja 2019 smo v ND Posavje Krško občino večkrat pozvali, da našim nogometašem čim prej omogoči vadbo na treh veliko-nogometnih igriščih krškega Stadiona Matija Gubec. A kljub temu, da so igrišča od našega odhoda dalje polovično prazna, smo od občine vedno prejeli obrazložitev, da v letu 2019 vadba na Gubcu za naše selekcije ni možna. Ponujena nam je bila le možnost uporabe občinskega manjšega igrišča na Senovem, vadimo tudi na 4 vaških igriščih, tekma članov pa smo prisiljeni igrati v sosednji brežiški občini.

Junija je župan Miran Stanko zapisal, da omenjena odločitev o dodelitvi igrišč za ND Posavje Krško:

velja do novega razpisa za dodelitev sredstev in objektov športne infrastrukture.

 

Omenjeno izjavo je sredi poletja ponovil tudi za RTV Slovenija – KLIKNITE ZA OGLED.

In ta novi razpis je sedaj pred vrati. V petek, 25. oktobra 2019, bo občina Krško odprla »Javni razpis za sofinanciranje programov športa, ki so v javnem interesu v letu 2019 v občini Krško«. Nogometno društvo Posavje Krško se bo na omenjeni razpis prijavilo s svojimi selekcijami od starosti osem let do domače zares krške članske ekipe – in to z jasnim ciljem, da se naših 130 nogometašev z začetkom leta 2020 vrne domov, na Gubca.

Verjamemo, da bo z novim razpisom omogočen povratek selekcij ND Posavje Krško na igrišča v sklopu stadiona Matije Gubca, da bodo Krčani v našem klubu znova lahko vadili in igrali tekme na domačem krškem stadionu.

V stadionskem kompleksu, z več kot 70 letno tradicijo, se nahajajo tri kakovostna igrišča, ki čakajo na polno zasedenost, kot smo je bili vajeni še pred slabim letom dni. Takrat je na njih treniralo okoli 250 otrok, mladine in članov – ob najbolj zasedenih terminih je bilo na umetni travi hkrati okoli 100 nogometašev. Nostalgično se spominjamo tistih časov in večkratnih pohval izrečenih iz strani župana, kako lepo je videti polna igrišča.

V Nogometnem društvu Posavje Krško bomo spremljali potek razpisa preko naše spletne strani, kjer boste lahko »v živo« spremljali vse informacije do našega povratka na igrišča v Krškem.

Z igro do zmage.
TRI, ŠTIRI… POKA!

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.