SplošnoPeticija za enakost otrok

15. julij, 2019

PETICIJA – OBČINA KRŠKO zbudi se, STOP DISKRIMINACIJI 110 krških nogometašev

Po petih mesecih in desetih uradnih sestankih na Občini Krško, ko smo za zaprtimi vrati želeli doseči skupen dogovor za javno dobro vseh mladih nogometašev v Krškem, smo prejeli uradni dopis župana, da 110 mladih nogometašev še vedno ne sme trenirati v Krškem. In to ne glede na to, da so igrišča stadiona v Krškem pol-prazna in da je Občina Krško prejela uradni dopis podpore naši uporabi stadiona s strani NZS ter Fundacije za šport, ki sta bila velika vlagatelja v kompleks igrišč stadiona v Krškem.

Občina Krško bi morala delovati v javno dobro, a je namesto športne odločitve prevladal političen interes, ki nima mesta v športu. Občina s svojo odločitvijo ne priznava svobodne in demokratične izbire staršev 110-ih nogometašev, ki so svoje otroke vpisali v nov krški nogometni klub, ter ne spoštuje nadvse uspešnega 15-letnega dela, 24-ih domačih trenerjev.
Občina Krško grobo krški tako ustavno načelo enakosti vsakogar pred zakonom (tudi nogometnih klubov) kot pravico enakopravne rabe javnih športnih površin za vsakogar pod enakimi pogoji (70. člen zakona o športu).

Za peticijo smo se odločili, ker je najbolj vljudna gesta kolektivne akcije in ker verjamemo, da lahko na ta način prepričamo Občino Krško v ponovni razmislek. Pozivamo jo, da ne podleže zgolj političnim pritiskom, ampak da prevladata razum in javni interes. Vse kar si želimo je, da bodo imeli vsi mladi nogometaši enake pogoje za treninge – ne glede na klub, v katerem vadijo. In prepričani smo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Zato šteje vsak glas – potrebujemo vaš podpis PROTI diskriminaciji in ZA enake pogoje.

Peticija je objavljena na spletni strani pravapeticija.com in jo lahko podpišete s klikom – na to povezavo. Več o vzrokih za peticijo pa si preberite s klikom na – našo spletno povezavo.

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.