SplošnoZ Brežicami za dobro Posavja

10. julij, 2019

Po 15 letih dela v krškem mladinskem nogometu so naša največja moč znanje, izkušnje, strokovni kader in rezultati iz preteklosti. Pametni ljudje govorijo, da se ne povezuješ zaradi nazivov oziroma imen, ampak zaradi oseb, ljudi, ki so ključni faktor dobrih sodelovanj. Prepričani smo, da smo lahko ljudje, ki vodimo NK PK, dober partner prav zaradi tega.

S takšnim razmišljanjem in kopico dobrih sposobnosti, ki jih premoremo, se lahko vsi posavski klubi povežemo v eno celoto. S skupnimi močmi lahko vsi napredujemo še hitreje in močneje ter skupaj ustvarimo novo uspešno zgodbo posavskega nogometa.

Konec junija letos podpisan sporazum o štiriletnem sodelovanju med NK Posavje Krško in NK Brežice 1919 je prvi formalni korak na poti do nogometno Združenega Posavja.

Vemo, kaj želimo

Za takšen projekt ne potrebujemo dobrega PR-ja. Vse, kar potrebujemo, je, da vemo, kaj želimo. Vsak klub med nami mora prepoznati svoje pomanjkljivosti, da jih bomo lahko s skupnimi koraki in znanjem odpravljali ter tako našo novo skupno zgodbo izboljševali.

Lahko zapišemo, da je NK PK – bivša NŠ NK Krško – v obdobju 2010-2018 že sodelovala z vsemi posavskimi klubi. To sodelovanje sicer ni bilo poglobljeno, a velikokrat je bilo koristno. Predvsem pa smo vedno delovali z odkritimi in iskrenimi nameni, kar so športni delavci drugih klubov prepoznali in v nas niso videli nasprotnikov. Na igriščih smo bili in bomo tekmeci v duhu fair-playja, pred in po koncu tekem prijatelji.

Z Združenim Posavjem želimo naše sodelovanje dvigniti na bistveno višjo raven. Cilje združevanja želimo jasno zapisati, do bomo z analizo kazalcev merili uspešnost in prepoznali priložnosti za nadgradnjo našega skupnega delovanja.

Prva združena sezona z Brežicami

Sodelovanje z Brežicami v prvi sezoni našega delovanja bo po marsičem specifično. NK Brežice 1919 so najbolj tradicionalen klub v Posavju, z najdaljšo zgodovino. V Brežicah so bili vedno znani po izjemno dobrih pogojih za delo na igriščih, v naslednjih letih bodo v celoti prenovili stadion v centru Brežic.

Specifika našega sodelovanja je v skupni veliki želji dvigniti mladinski nogomet na najvišjo raven v Sloveniji. Gre za cilj, ki smo ga v okviru NŠ NK Krško enkrat že dosegli, a smo ga v zadnjih nekaj mesecih izgubili zunaj športnih igrišč. Pri tem v mislih nimamo le tekmovalnih ciljev, temveč imamo ideje in načrte tudi na številnih drugih področjih delovanja društev.

V sezoni 2019/20 bosta oba kluba s trenerskim in igralskim kadrom sestavila skupno kadetsko in mladinsko ekipo, ki se bo pod imenom Brežice Posavje poskušala vrniti v drugo slovensko ligo. Zaradi spleta okoliščin so namreč Brežičani v zadnji sezoni s 57-imi točkami izpadli iz 2.SKL/SML v MNZ Ligo. Ekspresnega povratka v 2. ligo smo vsekakor sposobni – in to je naš glavni tekmovalni cilj.

Ob omenjenem cilju je naša velika želja za prihajajoče sezone razširitev baze aktivnih srednješolskih nogometašev, saj bomo že v sezoni 2020/21 skupaj z Brežičani štartali v ligaško tekmovanje s po dvema ekipama kadetov in mladincev. Še kako dobro se namreč zavedamo, da so vsi naši dosedanji uspehi v okviru NŠ NK Krško imeli ključne zdrave temelje v množičnosti nogometašev in v strokovnem delu z njimi.

Širok igralski kader nam je zato zelo pomemben tudi pri mlajših selekcijah, kjer bomo v NK Posavje Krško in NK Brežice svoje številčne ekipe tudi v prihodnje razvijali ločeno. S tem namenom bomo tudi pri U15 v sezoni 2019/20 tekmovali z dvema ekipama – NK Brežice 1919 v drugi slovenski ligi, NK Posavje Krško pa v tretji.

Sledi še naše vabilo mladim nogometašem …

Vsi nogometaši, še posebej pa tisti od 12. leta starosti naprej, ki mislite, da ste sposobni redno trenirati in igrati resen nogomet pod vodstvom domačih trenerjev, ste vabljeni, da se priključite našemu projektu. Verjemite, ne bo vam žal.

Vse naše kontakte najdete na spletnih straneh:
www.nkposavjekrsko.com

https://www.facebook.com/nkbrezice1919/

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.