SplošnoZačetki NK Posavje Krško

5. april, 2019

Kakšen klub želimo imeti?

Želimo graditi klub na znanju, strokovnosti, na dobrih medsebojnih odnosih, poštenosti in poslovno-razvojni usmerjenosti. To so glavne smernice delovanje novega kluba, ki ga bomo razvijali počasi, temeljito, na podlagi vseh naših izkušenj in odličnih rezultatov, ki so bili plod našega dela v prejšnji zgodbi.

Na prejšnjo zgodbo se bomo spomnili z nasmehom na obrazu, saj smo naredili toliko, da se je večina slovenskih klubov celo zgledovala po nas in to nam ne mora vzeti nihče.

Strokovni kader, ki ga premoremo, ima vse, kar klub potrebuje za uspešno delovanje: mladost, vse-vrstno izkušenost, ustrezno strokovno in nadpovprečno splošno izobraženost, domač kader, ki zagotavlja dobro poznavanje okolja in specifik ljudi, srčnost ter ljubezen do nogometa mladih. Vsi trenerji smo zelo enotni, saj se ne igramo skrivalnic ali postranskih igric. Smo kar se da iskreni in dobronamerni za skupno dobro vseh vpletenih. Okolje smo že prepričali, da delujemo za dobro mladine, kar so nam priznali prav Vsi ljudje na najvišjih položajih in potrudili se bomo, da to še enkrat dosežemo.

Zavedamo se, da bližnjice ne obstajajo, zato smo koncentrirani na naše delo in ustvarjanje najboljših mogočih pogojev za naše mlade nogometaše, da jim omogočimo konstanten napredek ter s tem razvoj. Želimo delati več, bolje in kar se da prilagoditi vadbo potrebam individualnih pomanjkljivosti nogometašev. Posledično potrebujemo vsaj 3 trenerje na skupino 22-ih nogometašev posamezne starostne kategorije, pogoj, ki ga zagotavljamo že sedaj. Imamo še veliko rezerv in o teh bomo razmišljali ter iskali primerne rešitve.

Ne bomo živeli v oblakih. Ne razmišljamo o rezultatih med najmlajšimi. Tekmovalnost zagovarjamo, ampak jo razvijamo postopoma.

Starši so dobrodošli, ampak nikakor tisti, ki se bodo želeli vmešavati v strokovno delo naših izšolanih trenerjev. Delo v nogometu je zahtevno, čeprav to navzven morda včasih ne izgleda tako. Nogomet sem igral od svojega 7. do 30. leta, trener sem od 23 leta, a kljub temu se zavedam, da še vedno ne vem veliko. Vsekakor pa je zanimanje staršev, predvsem pa njihova podpora otrokom, zelo dobrodošla. To je tisto, kar v prvi vrsti rabijo od staršev vaši in naši mladi nogometaši. Nogometna navodila naj ostanejo v domeni trenerjev.

Naše ime je in naš grb sta posledica našega dosedanjega 15-letnega dela. Osnova našega delovanja je delo otroške nogometne šole Posavje – Nogobikci, ki deluje letos jubilejno 15 leto zapored. Letos združujemo 16 OŠ iz celotnega Posavja in širše. Tako je novi nogometni klub samo nadaljevanje združevanja mladine Posavja. Ime Nogometni klub Posavje Krško pa pomeni, da ni samo ena zelena tista prava barva, vendar da so vse barve, rase, nacionalnosti dobrodošle v novi družini NK PK.

Vodja mladinskih selekcij
Rok Zorko

SE ZANIMATE ZA VPIS ŽELITE VPISATI VAŠEGA NOGOMETAŠA?

O NK POSAVJE KRŠKO

Začetki NK Posavje Krško segajo v leto 2004, ko je pet mladih trenerjev prevzelo skrb za nogometno šolo NK Krško in zagnalo Nogobikce. Leta 2010 je bilo ustanovljeno ND Posavje Krško, ki je kot pogodbeni partner NK Krško do 2019 v celoti samostojno skrbelo za delovanje vseh selekcij Nogometne šole NK Krško od U7 do U19. Od 1. 2. 2019, ko je NK Krško brez pojasnil prekinil pogodbo o sodelovanju z eno najbolj prepoznavnih in najboljših nogometnih šol v Sloveniji, vsi trenerji nekdanje NŠ NK Krško pišemo novo zgodbo Nogometnega kluba Posavje Krško.

All contents © copyright NK Krško Posavje. Vse pravice pridržane.